justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Czekokaszka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

kolejne wydanie z cyklu eksperymentów z kaszą manną

Czekokaszka

Składniki:

Czekokaszka

 

  • 1 szkl. mleko,
  • 2 łyż. cukier,
  • 1/4 szkl. kasza manna,
  • czerwony barwnik spożywczy,
  • pudding czekoladowy,
  • 2 szt. gofry,
  • dżem z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania:

Czekokaszka
Na dno 4 kieliszków do szampana układamykawałki gofrów i po łyżce dżemu. Mlekogotujemy z cukrem i barwnikiem. Gotujemyna tym kaszę. Przekładamy do kieliszków.Gotujemy pudding. Studzimy iprzekładamy na kaszę. Smacznego.