Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Czekolada mamy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oto kolejny przepis mojej may pewnie wielu z was go zna w tej lub innej wersji

Czekolada mamy

Składniki:

Czekolada mamy

 

  • 1 kostka margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • ½ szklanki mleka
  • 30 dag mleka w proszku nie granulowanego
  • 2 łyżki ciemnego kakao

 

Sposób przygotowania:

Czekolada mamy
Margarynę, cukier waniliowy, cukier, ½ szklanki mleka, i kakao zagotować. Następnie cały czas mieszając wsypywać mleko w proszku, aż powstanie gęsta masa. Wylewamy do szklanego naczynia i odstawiamy do zgęstnienia. Można dodać pokruszone bakalie lub herbatniki.

Tagi:

czekolada