jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Czekolada na gorąco

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny, słodki, rozgrzewający czekoladowy napój

Czekolada na gorąco

Składniki:

Czekolada na gorąco

 

  • 2 szklanki pełnotłustego mleka
  • 15-20 dag mlecznej czekolady
  • 3 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka cukru kryształu
  • szczypta cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco
Do garnka wlać mleko, dodać połamaną czekoladę, miód, cukier oraz cukier waniliowy i cynamon do smaku. Następnie podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mleko się zagotuje.