mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Czekolada na gorąco 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser, który posmakuje wszystkim miłośnikom czekolady.

Czekolada na gorąco 5

Składniki:

Czekolada na gorąco 5

 

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco 5
W małym garnuszku podgrzewamy masło, cukier i mleko. Podgrzewając nie zapominajmy o energicznym mieszaniu składników. Kiedy wszystkie składniki się ze sobą dobrze połączą, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy kakao, a następnie powoli wsypujemy mleko w proszku. Dokładnie mieszamy. Mieszankę wlewamy do małej blaszki lub innego małego naczynia uprzednio wysmarowanego cieniutko masłem i odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzoną czekoladę wstawiamy do lodówki, aby dobrze stwardniała. Smacznego.

Tagi:

czekolada