Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Czekolada na gorąco z miodem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pychota! Latem można ją podać z lodami waniliowymi.

Czekolada na gorąco z miodem

Składniki:

Czekolada na gorąco z miodem

 

  • 1 tabl.gorzkiej czekolady,
  • 4 łyżki płynnego miodu,
  • 500ml.mleka,
  • 150ml.śmietany kremówki,
  • 1 op.cukru waniliowego,
  • 1 łyżka posiekanych orzechów

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco z miodem
do garnuszka wlać mleko,wrzucić pokruszoną czekoladę,całość podgrzewać na małym ogniu,cały czas mieszając,aż czekolada się rozpuści.Gdy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia i poczekać,aż lekko ostygnie,dodać miód i dokładnie wymieszać.Ciepłą czekoladę rozlać do filiżanek.kremówkę ubić z cukrem waniliowym i nałożyć na czekoladę i każdą porcję posypać orzechami.