piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Czekolada po Hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna gorąca czekolada na każdą zimną noc

Czekolada po Hiszpańsku

Składniki:

Czekolada po Hiszpańsku

 

  • 60ml rozdrobnionej czekolady
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 żółtka
  • 2 filiżanki mleka
  • bita śmietanka

Sposób przygotowania:

Czekolada po Hiszpańsku
Cynamon i czekoladę zmieszać z gorącą ale nie wrzącą wodą . Dodać żółtko i mieszać , aż wszystko stanie się gęste i aksamitne . Aby nadać czekoladzie pikantnego smaku , można dodać odrobinę chili . Na górze udekorować bitą śmietanką i można posypać rozdrobnioną czekoladą. Dla dobrego wyglądu i smaku .