marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Czekolada z whisky.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do kubka wsypać trzy duże łyżki czekolady pitnej w proszku.Zagoto- -wać wodę i zalać nią napój.Odmierzyć miarką whisky i dodać do napoju.

Czekolada z whisky.

Składniki:

Czekolada z whisky.

 

  • 3 duże łyżki czekolady pitnej,
  • 1/2 l.wrzątku,
  • 20 ml.Canadian Whisky lub szkockiej,
  • bita śmietana w sprayu.

Sposób przygotowania:

Czekolada z whisky.
Do kubka wsypać trzy duże łyżki czekolady pitnej w proszku.Zagot-
-ować w garnuszku wodę i zalać nią napój.Przestudzić,a whisky od-
-mierzyć miarką i dodać do przestudzonej czekolady i zamieszać.
Przelać do szklanego naczynia z uszkiem.Można także udekorować
napój kleksem bitej śmietany i podać z długą łyżeczką.