Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Czekolada zabaglione

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ubić żółtka z cukrem w garnku do gotowania na parze. W drugim garnku roztopić czekoladę. Dolać sherry i śmietanę. Powoli dolewać czekoladę.

Czekolada zabaglione

Składniki:

Czekolada zabaglione

 

  • 6 żółtek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 60g półsłodkiej czekolady
  • 1/3 szklanki sherry
  • 3 łyżki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Czekolada zabaglione
Ubić żółtka z cukrem w garnku do gotowania na parze. W drugim garnku roztopić czekoladę. Dolać sherry i śmietanę. Powoli dolewać czekoladę do żółtek. ubijać ciągle do zgęstnienia. Wlać do pucharków deserowych. Podawać na gorąco ze świeżymi owocami. Smacznego !!