Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Bawarska czekolada z irlandzkim likierem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roztopić czekoladę dodać żelatynę, wrzącą wodę, cukier i likier. Ubić śmietanę, rozprowadzić ją w ostudzonej czekoladzie. Wlać do formy.

Bawarska czekolada z irlandzkim likierem

Składniki:

Bawarska czekolada z irlandzkim likierem

 

  • 4 łyżeczki nie zaprawionej żelatyny
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • 115g półsłodkiej czekolady
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki likieru Irish cream
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Bawarska czekolada z irlandzkim likierem
Roztopić czekoladę, dodać żelatynę, wrzącą wodę, cukier i likier. Ubić śmietanę, rozprowadzić ją w ostudzonej czekoladzie. Wlać do formy. Odstawić na 3-4 godziny od stężenia(najlepiej do lodówki będą szybciej gotowe). Wyłożyć na formę, udekorować ładnie wygląda z wiórkami czekolady albo z kiwi.Smacznego !!!