Czekoladowa Wenecja

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna kawa o czekoladowym sercu, która na pewno poprawi humor i przyniesie wiele kawowo-czekoladowej rozkoszy.

Czekoladowa Wenecja

Składniki:

Czekoladowa Wenecja

 

  • 3 łyżeczki czekolady w proszku,
  • 150 ml gorącej kawy O’ccaffe,
  • bita śmietana,
  • czekoladowa posypka,
  • można dodać 20 ml likieru czekoladowego (wersja alkoholowa)

Sposób przygotowania:

Czekoladowa Wenecja
Kawę zaparz, oddziel fusy, dodaj do niej czekoladę w proszku i dokładnie wymieszaj ( w wersji alkoholowej dodaj likier czekoladowy). Przelej kawę do przeźroczystych dużych szklanek najlepiej z grubego szkła. Kawę należy delikatnie przestudzić, aby nie była bardzo gorąca i ozdobić bitą śmietaną w sprayu i oprószyć czekoladową posypką oraz szczyptą czekolady w proszku.