Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z galaretką
Przygotowujemy galaretkę. Masło rozpuszczamy i czekamy aż ostygnie. Tradycyjnie jak przy muffinach w jednym naczyniu mieszamy cukier, mąkę, sodę, proszek. W drugim naczyniu mieszamy roztopione masło, jajko i mleko. Składniki płynne łączymy z sypkimi, mieszamy. Czekoladę topimy i dodajemy do naszego ciasta. Ciasto wkładamy do otworów blachy nasmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą. Otwory wypełniamy do połowy, by babeczki nie były zbyt wysokie. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu babeczki pozostawiamy w formie, aż do ostygnięcia. Odcinamy kapelusze muffinkom. Z galaretki wykrawamy okręgi. Przekładamy babeczki galaretką.
muzulmanka1985
MrPiekarz
w skali od 0-10 to dałbym no powiem 200 wszyscy chwalili i się pytali gdzie ja znalazłem ten przepis i żebym im dał :P
Anna555
Mati13