Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Czekoladowy chrupiący blok

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Proste pralinki z czekolady z dodatkiem prażonych płatków migdałowych i wiórków kokosowych.

Czekoladowy chrupiący blok Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowy chrupiący blok

 

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 6 łyżek płatków migdałowych
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • małe bezy (ok. 6 sztuk)

Sposób przygotowania:

Czekoladowy chrupiący blok
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, roztopić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Roztopić ją w ten sposób, żeby pozostały w niej małe, nieroztopione kawałki. Płatki migdałowe wymieszać z wiórkami kokosowymi i uprażyć na suchej patelni. Dodać do roztopionej czekolady. Bezy rozkruszyć i również dodać do czekolady. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Jak masa stwardnieje, odwinąć ją z folii i pokroić na mniejsze kawałki.
Czekoladowy chrupiący blok
Czekolada mleczna roztopiona w mikrofalówce.
Czekoladowy chrupiący blok
Płatki migdałowe wymieszane z wiórkami kokosowymi i uprażone na patelni.
Czekoladowy chrupiący blok
Płatki migdałowe i wiórki kokosowe dodane razem z pokruszonymi bezami do czekolady.
Czekoladowy chrupiący blok
Masa na pralinki zawinięta w folię i schłodzona.