Daktyle z marcepanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piękne smaczne i bardzo słodkie w sam raz na łakocie dla dzieci

Daktyle z marcepanem

Składniki:

Daktyle z marcepanem

 

  • 1-2 opakowania wydrylowanych daktyli
  • rozpuszczona w kąpieli wodnej tabliczka czekolady
  • 25 dag marcepanu(własnej roboty lub ze sklepu)
  • kolorowe posypki
  • patyki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Daktyle z marcepanem
1. Każdy daktyl nacinamy na środku 2. Marcepan kroimy lub formujemy w paseczki, tak aby zmieścił się w zrobiony wcześniej w daktylu otwór 3. Dociśnięte daktyle nabijamy na patyki do szaszłyków i zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie. Od razu obtaczamy w posypkach. Chłodzimy w lodówce minimum pół godziny. Podajemy jak lizaki