Sposób przygotowania:
Jajecznica z cebulą podana w bułeczkach
1. Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i dusimy cebulę do miękkości ( uważamy, żeby cebula za mocno się nie przypiekła. Podczas duszenia cebulę oprószamy solą, szybciej nam zmięknie w czasie duszenia.
2. Do miski wbijamy jajka i lekko roztrzepujemy widelcem. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno kroimy. W bułkach ścinamy wierzchy i wydrążamy środek.
3. Do uduszonej cebuli wlewamy jajka i smażymy do odpowiedniej konsystencji, przyprawiając do smaku solą , pieprzem i ulubioną przyprawą. Na koniec dodajemy szczypiorek i mieszamy.
4. Jajecznicę nakładamy do bułeczek i podajemy. Wierzch możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Rady: Przyprawy używamy dowolnej np. mielonego kminku, kolendry, tymianku, lubczyku. Ja użyłam gotowej mieszanki ziół i przypraw.
2. Do miski wbijamy jajka i lekko roztrzepujemy widelcem. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno kroimy. W bułkach ścinamy wierzchy i wydrążamy środek.
3. Do uduszonej cebuli wlewamy jajka i smażymy do odpowiedniej konsystencji, przyprawiając do smaku solą , pieprzem i ulubioną przyprawą. Na koniec dodajemy szczypiorek i mieszamy.
4. Jajecznicę nakładamy do bułeczek i podajemy. Wierzch możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Rady: Przyprawy używamy dowolnej np. mielonego kminku, kolendry, tymianku, lubczyku. Ja użyłam gotowej mieszanki ziół i przypraw.
Magdalena88
Babeczka35
Dziękuję bardzo i proponuję zrobić, jest tak pyszna, że nie można się od niej oderwać. Polecam z dużą ilością szczypiorku:)
niezły kąsek
Babeczka35
Dziękuję za miły komentarz i polecam przepis.
Tym razem miałam bułki kupne, najczęściej piekę sama czy zapiekanek, do hot-dogów, do hamburgerów, ale tym razem przez brak możliwości upieczenia musiałam kupić, ale pomimo tego wyszło bardzo pysznie.:)