Sposób przygotowania:
Omlet kokosowy z frużeliną wiśniową
Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianą z dodatkiem soli. Następnie cały czas ubijać i dodawać po kolei cukier, żółtka, mąkę, wiórki kokosowe i mleko.
Rozgrzać dobrze patelnię z odobiną masła i wlać masę. Ogień zmniejszyć na średni. Smażyć aż omlet dobrze przyrumieni się od spodu, trzeba sprawdzać podwadzając łopatką.
Następnie omlet zsunąć na talerz, nakryć patelnią i obrrócić omlet na drugą stronę. Znowu smażyć aż omlet przyrumieni się z drugiej strony.
Potem zsunąć na talerz i podawać z dowolnym dodatkiem owocowym, u mnie frużelina wiśniowa.
Rozgrzać dobrze patelnię z odobiną masła i wlać masę. Ogień zmniejszyć na średni. Smażyć aż omlet dobrze przyrumieni się od spodu, trzeba sprawdzać podwadzając łopatką.
Następnie omlet zsunąć na talerz, nakryć patelnią i obrrócić omlet na drugą stronę. Znowu smażyć aż omlet przyrumieni się z drugiej strony.
Potem zsunąć na talerz i podawać z dowolnym dodatkiem owocowym, u mnie frużelina wiśniowa.
SylaUla