Sposób przygotowania:
Delicjusz śmietanowy z owocami
Wcześniej przygotować sobie: Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. W małe pojemniczki – 4 sztuki (ja miałam po jogurtach) włożyć po jednej truskawce i zalać wystudzoną galaretką. Oraz jeden większy pojemnik np po maśle roślinnym – ułożyć truskawki i zalać galaretką. Jak zastygnie możemy przystąpić do przygotowywania ciasta. Rozpuścić następną galaretkę w niecałej szklance wody. Wystudzić. W tortownicy ułożyć delicje, położyć kilka połówek truskawek i na środek galaretkę z okrągłego pojemnika. Ubić śnieżkę, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać, dobrze wymieszać i włożyć do tortownicy. Galaretki z małych pojemniczków włożyć w śmietanę z czterech stron. Udekorować truskawkami i czereśniami.