Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Delikatna pasta z bobu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smarowidełko na pieczywo wcale nie musi ociekać tłuszczem.

Delikatna pasta z bobu. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Delikatna pasta z bobu.

 

  • szklanka gotowanego bobu
  • łyżka natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • łyżka łagodnej musztardy
  • łyżka wody
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Delikatna pasta z bobu.
Ugotowany bób obieramy ze skórek i miksujemy. Natkę kroimy, a obrany ząbek czosnku dzielimy na kilka mniejszych kawałków. Wrzucamy te składniki do zmiksowanego bobu, dodajemy musztardę i wodę. Ponownie miksujemy aż powstanie gładka zielona masa. I teraz należy spróbować smakowo. Ponieważ musztarda jest już doprawiona i ma swój smak, należy uważać aby nie przesolić. Doprawiamy według gustu i chwilę miksujemy aby się dokładnie wymieszało.
Delikatna pasta z bobu.
Ugotowany bób należy dokładnie obrać ze skórek.
Delikatna pasta z bobu.
Natkę i czosnek lekko kroimy, aby łatwiej było je zmiksować.
Delikatna pasta z bobu.
Jeśli po dodaniu musztardy masa nadal jest sucha, dodajemy łyżkę wody.