Sposób przygotowania:
Deser biszkoptowo - ananasowy
Przygotować szklanki do deseru (6 sztuk).
Na dnie każdego naczynai wyłożyć kostki ananasa i odstawić w chłodne miejsce.
Żółtka ubić z cukrem na parze. Do gęstniejącej masy dodać, ciągle ubijając, żelatynę wymieszaną z rumem. Kiedy składniki się połączą, odstawić krem z pary i lekko przestudzić. Następnie dodać, delikatnie mieszając, bitą śmietanę. Kremem wypełniać naczynia z ananasem, przykryć folią i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Przed podaniem do każdego naczynia dodać po 2 biszkopty, przybrać kostkami ananasa i listkami mięty.
Na dnie każdego naczynai wyłożyć kostki ananasa i odstawić w chłodne miejsce.
Żółtka ubić z cukrem na parze. Do gęstniejącej masy dodać, ciągle ubijając, żelatynę wymieszaną z rumem. Kiedy składniki się połączą, odstawić krem z pary i lekko przestudzić. Następnie dodać, delikatnie mieszając, bitą śmietanę. Kremem wypełniać naczynia z ananasem, przykryć folią i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Przed podaniem do każdego naczynia dodać po 2 biszkopty, przybrać kostkami ananasa i listkami mięty.