jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Deser biszkoptowo-owocowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny deser biszkoptowo-owocowy z dodatkiem białego wina

Deser biszkoptowo-owocowy

Składniki:

Deser biszkoptowo-owocowy

 

  • 50 dag owoców kiwi
  • 8 dag biszkoptów
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 4 dag cukru
  • 2 dag masła

Sposób przygotowania:

Deser biszkoptowo-owocowy
Owoce kiwi, obrać i opłukać, pokroic na plastry, (4 plastry pozostawić do przybrania) i zmiksować.

Mus owocowy posłodzić 1 łyżką cukru i przełożyć do szklanych pucharków.

Śmietanę ubić z pozostałym cukrem na sztywno.

Biszkopty krótko maczać w winie i układać na musie owocowym.

Wierzch polać stopionym i ostudzonym masłem i przykryć bitą śmietaną.

Udekorować plasterkami kiwi.

Tagi:

biszkopt