Sposób przygotowania:
Deser biszkoptowo-owocowy
Owoce kiwi, obrać i opłukać, pokroic na plastry, (4 plastry pozostawić do przybrania) i zmiksować.
Mus owocowy posłodzić 1 łyżką cukru i przełożyć do szklanych pucharków.
Śmietanę ubić z pozostałym cukrem na sztywno.
Biszkopty krótko maczać w winie i układać na musie owocowym.
Wierzch polać stopionym i ostudzonym masłem i przykryć bitą śmietaną.
Udekorować plasterkami kiwi.
Mus owocowy posłodzić 1 łyżką cukru i przełożyć do szklanych pucharków.
Śmietanę ubić z pozostałym cukrem na sztywno.
Biszkopty krótko maczać w winie i układać na musie owocowym.
Wierzch polać stopionym i ostudzonym masłem i przykryć bitą śmietaną.
Udekorować plasterkami kiwi.