allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Deser budyniowo-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny deser dla wielbicieli budyniu.

Deser budyniowo-czekoladowy

Składniki:

Deser budyniowo-czekoladowy

 

  • 50 g gorzkiej czekolady,
  • 1 budyń czekoladowy,
  • 0,5 szkl śmietany kremówki
  • 0,5 l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 kostki czekolady do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser budyniowo-czekoladowy
Budyń przygotowac według przepisu na opakowaniu, zużywając mleko i cukier, które są w składnikach. Do jeszcze gorącego budyniu dodac startą na tarce czekoladę i wymieszac. Budyń przełożyc do miseczek i zostawic do ostygnięcia. Śmietanę ubic na sztywno dodając łyżkę cukru pudru oraz odrobinę cukru waniliowego. Śmietanę ułożyc na budyniu i posypac startymi na tarce trzema kostkami czekolady. Przed podaniem najlepiej schłodzic w lodówce.

Tagi:

czekolada