Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Deser budyniowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser budyniowy układany różnymi warstwami smakowymi

Deser budyniowy 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser budyniowy 4

 

  • 1 budyń waniliowy
  • 1 budyń biszkoptowy
  • 1 duży budyń czekoladowy
  • 1 budyń toffi
  • 1 śnieżka krówka
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • mleko

Sposób przygotowania:

Deser budyniowy 4
Budyń waniliowy ugotować na 1,5 szkl mleka i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie dodać kawę rozpuszczoną w odrobinie mleka i wymieszać lub zmiksować. Budyń czekoladowy ugotować według przepisu i rozlać połowę do szklaneczek. Ugotować budyń toffi według przepisu i rozlać na budyń czekoladowy. Gdy budyń toffi przestygnie nałożyć cienką warstwę budyniu czekoladowego. Ugotować według przepisu budyń biszkoptowy i rozlać na cienką warstwę budyniu czekoladowego a na to budyń z kawą. Na końcu ubić śnieżkę krówkową i udekorować deser. Trzymać w lodówce. Mi wyszło 6 porcji.,
Deser budyniowy 4
Na budyń czekoladowy wylać ugotowny budyń toffi
Deser budyniowy 4
Na budyń toffi wylać cienką warstwę budyniu czekoladowego
Deser budyniowy 4
Na cienką warstwę budyniu czekoladowego budyń biszkoptowy i budyń kawowy
Deser budyniowy 4
Na końcu udekorować desery ubitą śnieżką krówkową

Tagi:

kawa