jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Deser budyniowy - walentynkowy .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Taki ekspresowy deserek na Walentynki :)

Deser budyniowy - walentynkowy .

Składniki:

Deser budyniowy - walentynkowy .

 

  • 1 budyń czekoladowy
  • pół litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g czekolady deserowej
  • 4 łyżki konfitury wiśniowej
  • szczypta chili
  • 4 marcepanowe kartofelki

 

Sposób przygotowania:

Deser budyniowy - walentynkowy .
Ugotuj budyń czekoladowy na mleku z dodatkiem cukru.
Do gorącego budyniu dodaj połamaną czekoladę i mieszaj go tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Nałóż budyń do pucharków. Gdy ostygnie nałóż po łyżce konfitury wiśniowej, posyp odrobina chili.
Każdą kulkę kartofelka z marcepanu przekrój na pół i uformuj z nich serduszka.
Ułóż je na konfiturze.

Tagi:

czekolada