Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser cytrynowo-brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Krem cytrynowy z mlekiem w proszku, dżemem brzoskwiniowym i jogurtem naturalnym.

Deser cytrynowo-brzoskwiniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser cytrynowo-brzoskwiniowy

 

  • 1,5 cytryny
  • 70 g palmy
  • 4 łyżki cukru
  • 1 i 1/3 szklanki mleka w proszku
  • 1/2 szklanki dżemu brzoskwiniowego niskosłodzonego
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • ciastka w czekoladzie - wg uznania

Sposób przygotowania:

Deser cytrynowo-brzoskwiniowy
Palmę przełożyć do garnka. Dodać do niej sok wyciśnięty z 1,5 cytryny i cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas energicznie mieszając, aż wszystko się połączy. Płyn ostudzić, wsypać do niego mleko w proszku, dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć do 2-3 pucharków. Dżem dokładnie wymieszać z jogurtem naturalnym, rozłożyć na cytrynowej masie. Na wierzchu każdej porcji deseru ułożyć po kilka ciastek w czekoladzie.
Deser cytrynowo-brzoskwiniowy
Przełożona do garnka palma z dodatkiem cukru i soku z cytryny.
Deser cytrynowo-brzoskwiniowy
Mleko w proszku dodane do cytrynowego płynu.
Deser cytrynowo-brzoskwiniowy
Cytrynowa masa rozłożona do pucharków.
Deser cytrynowo-brzoskwiniowy
Dżem wymieszany z jogurtem rozłożony na masie cytrynowej.