Sposób przygotowania:
Deser czekoladowy z grejpfrutem
Czekoladę pokruszyć i włożyć do miseczki. Miseczkę włożyć do naczynia z wrzącą wodą aby czekolada się rozpuściła. Dodać kawę i wymieszać.
Śmietankę ubić na sztywno, wstawić do lodówki.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem stopniowo dodając przestudzoną czekoladę. Delikatnie wymieszać i dodać śmietankę.
Wymieszać i przelać do salaterek.
Udekorować cząstkami grejpfruta i orzeszkami.
Śmietankę ubić na sztywno, wstawić do lodówki.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem stopniowo dodając przestudzoną czekoladę. Delikatnie wymieszać i dodać śmietankę.
Wymieszać i przelać do salaterek.
Udekorować cząstkami grejpfruta i orzeszkami.