Sposób przygotowania:
Deser dla dorosłych
Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylać do płaskiego naczynia np. taca i odstawić do zastygnięcia. Galaretkę po zastygnięciu podzielić na pół i jedną część przy pomocy łyżki odklejać od tacy tak, aby powstały galaretkowe wstążki które ułożyć na dnie pucharków. Śmietanę ubić na sztywno i na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę. Kłaść po 2-3 łyżki śmietany na galaretkę w pucharkach na niej ułożyć biszkopty wcześniej namoczone w winie lub dla dzieci w dowolnym soku na biszkoptach kolejna warstwa śmietany i biszkopty na nich ułożyć resztę śmietany. Wierzch deseru ozdobić pozostałą galaretką z której też zrobić "galaretkowe wstążki" oraz truskawkami, przed podaniem schłodzić.Wyszło mi cztery pyszne desery na ten piękny i upalny dzień.