Sposób przygotowania:
Deser dla mamy
Masło z cukrem utrzeć do białości, dodać skórkę otartą z cytryn.
Podczas ucierania wbijać po jednym żółtku i wlać sok z połowy jednej cytryny. Rodzynki sparzyć, osączyć. Do masy wsypać rodzynki, skórkę pomarańczową i drobno pokruszone herbatniki.
Z białek ubić pianę na sztywno i połączyć z masą. Deser ułożyć w salaterkach i wstawić do lodówki na trzy godziny. Przed podaniem udekorować mandarynkami oraz sparzonymi i drobno pokrojonymi migdałami.
Podczas ucierania wbijać po jednym żółtku i wlać sok z połowy jednej cytryny. Rodzynki sparzyć, osączyć. Do masy wsypać rodzynki, skórkę pomarańczową i drobno pokruszone herbatniki.
Z białek ubić pianę na sztywno i połączyć z masą. Deser ułożyć w salaterkach i wstawić do lodówki na trzy godziny. Przed podaniem udekorować mandarynkami oraz sparzonymi i drobno pokrojonymi migdałami.