Sposób przygotowania:
Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na deser, następnie należy umyć dokładnie pomarańcze pod bieżącą wodą i sparzyć je kilka sekund wrzącą wodą. Następnie przeciąć pomarańcze na pół, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ z owocu, zważając aby nie uszkodzić skórki, w dalszej kolejności należy rozpuścić w kubeczkach galaretki używając mniejszej ilości wody niż podane jest w przepisie. Wymieszać dokładnie do całkowitego rozpuszczenia, pozostałe owoce z miąższu pokroić w kosteczkę, mandarynkę obrać i pokroić w kostkę, następnie pokrojoną w kostkę pomarańczę i mandarynkę powkładać do wydrążonych łupinek z pomarańczy, następnie wlać rozpuszczone galaretki i pozostawić w lodówce do zupełnego zastygnięcia galaretki. Następnie wyjąć galaretki i pokroić w cząstki. Pyszny deser, lekki i piękna dekoracja.