agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głowy- polecam

Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow

 

  • galaretka pomarańczowa 1 sztuka
  • galaretka agrestowa 1 sztuka
  • galaretka wiśniowa 1 sztuka
  • pomarańcze duże i świeże, jędrne 3 sztuki
  • mandarynka 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na deser, następnie należy umyć dokładnie pomarańcze pod bieżącą wodą i sparzyć je kilka sekund wrzącą wodą. Następnie przeciąć pomarańcze na pół, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ z owocu, zważając aby nie uszkodzić skórki, w dalszej kolejności należy rozpuścić w kubeczkach galaretki używając mniejszej ilości wody niż podane jest w przepisie. Wymieszać dokładnie do całkowitego rozpuszczenia, pozostałe owoce z miąższu pokroić w kosteczkę, mandarynkę obrać i pokroić w kostkę, następnie pokrojoną w kostkę pomarańczę i mandarynkę powkładać do wydrążonych łupinek z pomarańczy, następnie wlać rozpuszczone galaretki i pozostawić w lodówce do zupełnego zastygnięcia galaretki. Następnie wyjąć galaretki i pokroić w cząstki. Pyszny deser, lekki i piękna dekoracja.
Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow
rozpuściłam galaretki w mniejszej ilości wody niż zaleca opakowanie
Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow
z pomarańczy wydrążyłam miąższ- aby nie uszkodzić skórki
Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow
następnie rozpuszczone galaretki wlałam do skórek pomarańczowych
Deser galaretkowo- cytrusowy zawrót głow
tak wyglądają gotowe desery, można je pokroić