Sposób przygotowania:
Deser grysikowy z owocami
Jedną galaretkę czerwoną rozpuścić w przegotowanej wodzie, dobrze wymieszać i odstawić do lodówki, aby stężała. Mleko zagotować, a następnie wsypać do niego grysik i jeszcze chwilę pogotować ( około minut, ale uważać, żeby się nie przypaliło). Do ugotowanego grysiku dodać jedną szklankę jogurtu naturalnego oraz 6 dag cukru. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Czereśnie i wiśnie bardzo dokładnie umyć i przekroić, aby wyciągnąć ze środka pestki. Umyte owoce dodać do zrobionej masy z grysiku i również dobrze wymieszać. Stężałą galaretkę pokroić na kostkę i dodać do owoców i masy grysikowej. Całość dobrze, ale delikatnie wymieszać. Deser przelać do pucharków i odstawić jeszcze do lodówki, ponieważ schłodzony deser smakuje najlepiej.