Sposób przygotowania:
Deser jagodowo-malinowy ze słodkim słonecznikiem
Maliny rozdrabniamy blenderem, dolewamy tyle wody by objętościowo malinowego musu było 500ml - nastawiamy na gaz, a gdy zacznie wrzeć zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę malinową (nieco cukru wedle potrzeby) i dokładnie mieszamy - odstawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy 6 pucharków, do każdego wrzucamy po 2 sztuki połamanych biszkoptów i zalewamy tężejącym już musem malinowym. Na to dajemy warstwę masy mascarpone - mascarpone miksujemy z 2-3 łyżkami cukru pudru, następnie dodajemy ubitą kremówkę i jeszcze chwilę miksujemy. dzielimy na 2 części. Nałożone do pucharków mascarpone posypujemy karmelizowanym słonecznikiem. Następnie wylewamy tężejącą masę jagodową - 1 szklankę jagód miksujemy blenderem z 0,5 szklanką wody, nastawiamy na gaz i dodajemy żelatynę (dosładzamy do smaku), gdy masa nieco ostygnie dodajemy pozostałe 0,5 szklanki jagód i delikatnie mieszamy łyżką. Gdy masa jagodowa zastygnie w pucharkach to wykładamy reszte mascarpone i posypujemy dużą ilością słodkiego słonecznika.