Sposób przygotowania:
Deser jagodowy 3
Należy przygotować niezbędne składniki na deser. W dalszej kolejności, żelatynę wsypać do kubka i wlać wodę zimną do 1/4 objętości kubka, wymieszać i poczekać do napęcznienia, następnie wlać gorąca wodę do 3/4 objętości kubka i rozpuścić mieszając żelatynę. Następnie bitą śmietanę w proszku przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody również według przepisu podanego na opakowaniu i ostudzić. Zupełnie ostudzoną galaretkę wlać do ubitej śmietany, wlać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę i zmiksować całość. Na sam koniec dodać umyte i osuszone jagody, wymieszać całość i przełożyć zawartość do natłuszczonej tortownicy. Wstawić deser do lodówki w celu całkowitego stężenia na około 4 godziny.