Sposób przygotowania:
Deser kokosowy z owocowym puree
Agar zalewamy 1/3 szklanki zimnej wody. Zostawiamy by spęczniał. Mleczko przelewamy do garnka. Dodajemy 3 łyżki cukru pudru. Mieszamy i gotujemy przez minutę. Dodajemy przygotowany wcześniej agar i mieszamy do jego dokładnego rozpuszczenia. Mleczko odstawiamy żeby wystygło.Gdy jest już zimne przelewamy do silikonowych foremek. wkładamy do lodówki na co najmniej 2 -3 godziny. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do kiwi dodajemy 1/2 łyżki cukru i miskujemy. Tak samo należy zrobic z mango. By puree owocowe było gładsze można je przetrzeć przez sitko ale nie jest to konieczne. Gdy mleczko kokosowe już stężeje delikatnie wyjmujemy je z foremki. Układamy centralnie na talerzyku. Obok mleczka wlewamy po 2 -3 łyżeczki każdego z puree. Porcja (w zależności od wielkości foremek) od 4 do 6 porcji. Osoby nie stosujące diety wegańskiej mogą zastąpić agar tą samą ilością żelatyny.
-Natka-
marietta
jaNina
Fajnie wyszła ta biała róża:))