goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Deser lodowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Deser jest nie banalny i bardzo smaczny.

Deser lodowo-jabłkowy

Składniki:

Deser lodowo-jabłkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Deser lodowo-jabłkowy
Z cytryny wyciskamy sok. Zagotowujemy go z 2 szklankami wody z przyprawami: goździkami i kawałkiem cynamonu. Dodajemy odrobinę cukru wanilinowego. Jabłka obieramy, ucinamy wierzch i wydrążamy środek. Jabłka wkładamy do powstałego soku i gotujemy 4-5 minut (uważamy by się nie rozgotowały). Jabłka schładzamy w lodówce. W otwory w jabłku wkładamy po gałce lodów, dekorujemy malinami (lub innymi ulubionymi, drobnymi owocami np. porzeczka, jagoda)