jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Deser lodowy podwójnie truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Truskawek już niewiele niestety kończy się sezon. Nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności, by zjeść porządne lody truskawkowe z moją ulubioną polewą truskawkową.

Deser lodowy podwójnie truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser lodowy podwójnie truskawkowy

 

  • 400 g zamrożonych truskawek
  • 250 g świeżych truskawek
  • 250 ml jogurtu
  • syropu z agawy do smaku
  • 2 łyżki skruszonych bezów

Sposób przygotowania:

Deser lodowy podwójnie truskawkowy
Świeże truskawki umyj, obierz i zmiksuj. Dosłodź syropem z agawy jeśli trzeba. Do malaksera wsyp zamrożone truskawki, dodaj jogurt i syrop z agawy, jeśli truskawki nie sa słodkie. Zmiksuj truskawki z jogurtem i od razu wyłóż do pucharków.

Jeśli chcesz podać deser później wstaw lody w pojemniku do zamrażalnika. Polej porcje lodów musem truskawkowym i posyp pokruszonymi bezami.

Udekoruj całymi truskawkami.
Deser lodowy podwójnie truskawkowy
Świeże truskawki umyj, obierz i zmiksuj.
Deser lodowy podwójnie truskawkowy
Dosłodź mus truskawkowy syropem z agawy jeśli trzeba.