marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser lodowy w orzechu kokosowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Orzech kokosowy przepołowić w poprzek na wpół i wydrążyć tyle aby zrobić miejsce na deser lodowy.Nadziewać skorupę orzecha deserem z kulkami

Deser lodowy w orzechu kokosowym.

Składniki:

Deser lodowy w orzechu kokosowym.

 

  • 1 średni orzech kokosowy,
  • 1 opakowanie lodów śmietankowych,
  • mleczko kokosowe,
  • kulki "Rum-Kokos" do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Deser lodowy w orzechu kokosowym.
Orzech kokosowy przepołowić w poprzek na wpół i wydrążyć tyle,aby zrobić miejsce na deser lodowy.Lody wypakować i gałkarką wkładać do masy kokosowej czy mleczka z orzecha koko-
-sowego i obtoczyć każdą kulkę,po czym wkładać z miseczki do
wnętrza orzecha i obsypać przed podaniem deser cukierkami-kulk-
-ami o smaku rumowo-kokosowym.

Tagi:

lody