Sposób przygotowania:
Deser lodowy pomarańczowo - żurawinowy
Obraną pomarańczę pokroić na cząstki.
Do słoika włożyć część pomarańczy a następnie dołożyć połowę lodów.
Na lody wyłożyć dwie łyżki żurawiny i posypać łyżeczką wiórków.
Ponownie dodać pomarańczę ale kilka cząstek zostawić do dekoracji deseru.
I znów dać lody, żurawinę.
Na koniec udekorować resztą pomarańczy, skórką w czekoladzie i posypać drugą łyżeczką wiórków.
Zajadać od razu po przyrządzeniu.
Do słoika włożyć część pomarańczy a następnie dołożyć połowę lodów.
Na lody wyłożyć dwie łyżki żurawiny i posypać łyżeczką wiórków.
Ponownie dodać pomarańczę ale kilka cząstek zostawić do dekoracji deseru.
I znów dać lody, żurawinę.
Na koniec udekorować resztą pomarańczy, skórką w czekoladzie i posypać drugą łyżeczką wiórków.
Zajadać od razu po przyrządzeniu.