Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Ule kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ule kokosowe na bazie niesiarkowanych wiórek kokosowych i masła. Można przechowywać kilka dni w lodówce.

Ule kokosowe

Składniki:

Ule kokosowe

 

  • wiórki kokosowe 200 gram
  • cukier puder 120 gram
  • masło 80 gram miękkiego
  • mleko skondensowane niesłodzone 3 łyżki
  • spirytus 2 łyżki
  • rum 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ule kokosowe
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem. Do masła dodać niesiarkowane wiórki kokosowe, mleko skondensowane, spirytus i rum. Wszystko dokładnie zmiksować.

Każdorazowo foremkę do uli posypać cukrem pudrem, w środek włożyć masę i docisnąć. Od razu wyjmować z foremki i układać na talerzyku. Schładzać w lodówce conajmniej godzinę.