Sposób przygotowania:
Deser malinowo-ciasteczkowy
Herbatniki rozkruszyć w malakserze lub przy pomocy wałka.
Maliny przebrać, odłożyć garść do zmiksowania, resztę zostawić do przełożenia i dekoracji deseru. Przy pomocy blendera zmiksować jedno opakowanie (150g) serka z garścią malin, dodać cukier do smaku, gdyż może być zbyt kwaśne.
W kieliszkach układać warstwami – 2-3 łyżeczki pokruszonych herbatników, 2 łyżki serka waniliowego, kilka malin i znowu ciasteczka. Nałożyć warstwę malinową. Przykryć całość ciasteczkami, ułożyć kilka malin i przykryć serkiem waniliowym.
Udekorować wierzch każdego kieliszka 5 malinami. Lekko schłodzić.
Maliny przebrać, odłożyć garść do zmiksowania, resztę zostawić do przełożenia i dekoracji deseru. Przy pomocy blendera zmiksować jedno opakowanie (150g) serka z garścią malin, dodać cukier do smaku, gdyż może być zbyt kwaśne.
W kieliszkach układać warstwami – 2-3 łyżeczki pokruszonych herbatników, 2 łyżki serka waniliowego, kilka malin i znowu ciasteczka. Nałożyć warstwę malinową. Przykryć całość ciasteczkami, ułożyć kilka malin i przykryć serkiem waniliowym.
Udekorować wierzch każdego kieliszka 5 malinami. Lekko schłodzić.