Sposób przygotowania:
Deser mleczno-galaretkowy
Galaretki rozpuszczamy wg pzrepisu na opakowaniu.Po zastygnięciu kroimy w drobną kostkę.
Odlewamy troszke mleka do rozpuszczenia zelatyny.Pozostale mleko zagotowujemy z cukrami, mieszają czesto zeby sie nie przypalilo.Po zagotowaniu mleko ostudzamy.Zelatyne rozpuszczamy w goracym malku, troche studzimy.
Wlewamy ją do pozostalego mleka i mieszamy.Odstawiamy mlako do stezenia.Gdy zacznie mleko tezec wylewamy czesc na forme, wykladamy galaretki, znow wylewamy malko i tak do wyczerpania skladnikow.Odstawiamy do lodowki do stezenia na ok 3 godziny.
Odlewamy troszke mleka do rozpuszczenia zelatyny.Pozostale mleko zagotowujemy z cukrami, mieszają czesto zeby sie nie przypalilo.Po zagotowaniu mleko ostudzamy.Zelatyne rozpuszczamy w goracym malku, troche studzimy.
Wlewamy ją do pozostalego mleka i mieszamy.Odstawiamy mlako do stezenia.Gdy zacznie mleko tezec wylewamy czesc na forme, wykladamy galaretki, znow wylewamy malko i tak do wyczerpania skladnikow.Odstawiamy do lodowki do stezenia na ok 3 godziny.