Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Deser mleczno-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Deser z truskawkami jest smaczny i łatwy do zrobienia.

Deser mleczno-truskawkowy

Składniki:

Deser mleczno-truskawkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Deser mleczno-truskawkowy
Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/2 szkl zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, mieszając ugotować budyń. Zdjąć z ognia, połączyć z przecierem, z truskawek, dokładnie wymieszać. Przełożyć do pucharków, odłożyć w chłodne miejsce, ostudzić. Podawać z owocami lub sokiem.