Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Deser mleczno-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki deser to smakołyk dla całej rodzinki

Deser mleczno-truskawkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Deser mleczno-truskawkowy

 

  • 2 szklanki jogurt naturalny,
  • 5 dag truskawki,
  • 3 łyżki cukier puder,
  • 1 łyżeczka cukier wanilinowy,
  • 1 łyżeczka żelatyna

 

 

 

Sposób przygotowania:

Deser mleczno-truskawkowy
Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody, następnie zagotować, ostudzić. Truskawki zmiksować razem z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połączyć z żelatyną. Wyłożyć do salaterek, ostudzić, ozdobić.
Deser mleczno-truskawkowy
Etap 1