kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Deser na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser robi się łatwo, a jest naprawdę smaczny

Deser na zimno

Składniki:

Deser na zimno

 

  • 1 cytrynowa galaretka
  • 1 czerwona galaretka
  • 3 op. dużego serka waniliowego homogenizowanego
  • mrożone truskawki

 

Sposób przygotowania:

Deser na zimno
Truskawki rozmrażamy i miksujemy blenderem. Galaretki rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, każdą w 350 ml wrzątku. Gdy ostygną od każdego koloru odlewamy 2/3 masy. Do galaretki czerwnej dodajemy 2 serki i truskawki. Dokładnie mieszamy. Do cytrynowej dodajemy 1 serek i również miksujemy. Tężejące masy i galaretki wlewamy do szklaneczek w kolejności: różowa masa, czerwona galaretka, cytrynowa masa, cytrynowa galaretka. Możena udekorować i wstawiamy na chwilę do lodówki.Smacznego!