Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Deser podwójnie kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Deser podwójnie kokosowy z cytrusową nutą

Deser podwójnie kokosowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser podwójnie kokosowy

 

  • 200ml mleczka kokosowego
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 2 łyżki + 3 łyżeczki wiórek kokosowych
  • 0,5 pomarańczy
  • 5 łyżeczek domowego cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • skórki cytrusowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser podwójnie kokosowy
Galaretkę należy rozpuścić w 1,5 szklance wrzątku - studzimy. Chłodną galaretę przelewamy do 3 pucharków, do każdego wkładamy cząstki pomarańczy oraz wsypujemy po 1 łyżeczce wiórek kokosowych - dokładnie mieszamy i odstawiamy do zastygniecia. Mleczko kokosowe łączymy z 2 łyżkami wiórek kokosowych oraz cukrem waniliowym. W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w 4 lyżkach wody - łączymy z masą kokosową którą układamy na zastygniętej galaretce. Cytrynę oraz pomarańczę sparzamy wrzątkiem, a następnie specjalnym nożykiem ściągamy cienkie niteczki cytrusowej skórki - dekorujemy nimi przygotowany deser
Deser podwójnie kokosowy
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki....
Deser podwójnie kokosowy
wsypujemy po 1 łyżeczce wiórek kokosowych – całość należy zamieszać
Deser podwójnie kokosowy
Mleczko kokosowe łączymy z 2 łyżkami wiórek kokosowych oraz cukrem

Tagi:

domowe