Sposób przygotowania:
Deser pomarańczowy
Pomarańcze obieramy i dokładnie kroimy w drobną kosteczkę. Cały sok powstały przy krojeniu pomarańczy należy zlać do miski. Do soku dodajemy ser twarogowy i cukier puder. Miksujemy do połączenia się cukru z serem i dodajemy aromat cytrynowy. Ponownie miksujemy aż uzyskamy gładką masę. Schłodzoną śmietankę trzydziestkę ubijamy przy użyciu miksera na sztywno. Dodajemy dwie łyżki cukru pudru i ponownie dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. W pucharkach układamy warstwy. Zaczynamy od serka, na to pomarańcze i znów serek i pomarańcze.Górę deseru dekorujemy bitą śmietaną i łuskanymi orzechami włoskimi. Na wierzch dajemy gorzką czekoladę startą na małych oczkach tarki. Ja dodatkowo ozdobiłem liśćmi pomarańczy.
haniakson
ONY_za_kare
Cieszę się, że Ci się spodobał. Oczywiście polecam!