Sposób przygotowania:
Jajecznica z kaszanką
Przygotowując kaszankę do jajecznicy kroimy ją w grubsze plastry. Pomidora kroimy w kostkę (można wyciąć środek). Por oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, kładziemy kaszankę, pomidora i por. Przez chwilę smażymy. Żeby się jajka za szybko nie ścięły przed ich wbiciem zdejmujemy patelnię z gazu. Wbijamy jajka, oprószamy solą i pieprzem. Stawiamy patelnię na gaz i smażymy jajecznicę do ulubionego ścięcia.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, kładziemy kaszankę, pomidora i por. Przez chwilę smażymy. Żeby się jajka za szybko nie ścięły przed ich wbiciem zdejmujemy patelnię z gazu. Wbijamy jajka, oprószamy solą i pieprzem. Stawiamy patelnię na gaz i smażymy jajecznicę do ulubionego ścięcia.