aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Deser porzeczkowy aginy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny deser z porzeczkami....

Deser porzeczkowy aginy

Składniki:

Deser porzeczkowy aginy

 

  • 500 g serka homogenizowanego,
  • 7 łyżek cukru,
  • 100 g czarnych porzeczek,
  • 250 g czerwonych porzeczek,
  • 1/2 opakowanie otrębów granulowanych.

Sposób przygotowania:

Deser porzeczkowy aginy
Do zimnego serka homogenizowanego dodajemy 3 łyżki cukru i mieszamy. Porzeczki dokładnie płuczemy i przebieramy. Porzeczki umieszczamy w oddzielnych miseczkach- w jednej czarne, a w drugiej czerwone. Każde zasypujemy 2 łyżkami cukru i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie rozgniatamy je widelcem. Na dno przezroczystych szklanek rozkładamy po połowie mus z czarnych porzeczek, 2 łyżki serka, mus z czerwonych porzeczek, otręby, czerwone porzeczki, serek i otręby.