Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Deser dla wielbicieli bitej śmietany i likieru Malibu

Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu

 

  • 9 podłużnych biszkoptów
  • Garść wiórków kokosowych
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 1 czubata łyżka cukru waniliowego domowego
  • 50 ml mleka
  • 50 ml domowego Malibu + 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu
Wiórki kokosowe wsypać na rozgrzaną patelnię i stale mieszając zrumienić. Ostudzić. Biszkopty ułożyć w naczyniu, w którym będzie przygotowywany deser. 50ml mleka zmieszać z 50ml likieru, polać biszkopty. Odczekać aż płyn się wchłonie. Śmietanę ubić na sztywno, dodać łyżkę Malibu i czubata łyżkę cukru waniliowego. Zmiksować. Śmietanę wyłożyć na biszkopty. Posypać wystudzonymi prażonymi wiórkami. Wstawić do lodówki. Jeśli deser ma być podawany dzień później to należy dodać śmietan-fix lub żelatynę.
Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu
Wiórki kokosowe wsypać na rozgrzaną patelnię i stale mieszając zrumienić Ostudzić
Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu
Biszkopty ułożyć w naczyniu w którym będzie przygotowywany deser 50ml mleka zmieszać z 50ml likieru, polać biszkopty Odczekać aż płyn się wchłonie
Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu
Śmietanę ubić na sztywno dodać łyżkę Malibu i czubata łyżkę cukru waniliowego Zmiksować
Deser śmietankowo-kokosowy z Malibu
Śmietanę wyłożyć na biszkopty Posypać wystudzonymi prażonymi wiórkami Wstawić do lodówki Jeśli deser ma być podawany dzień później to należy dodać śmietan-fix lub żelatynę