Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy wg jaNina
Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Wstawiamy w chłodne miejsce by go ostudzić mieszając co jakiś czas ( by nie zrobił się kożuch).Myjemy i suszymy truskawki. Ubijamy śmietankę kremową na sztywno. Miksujemy zimny budyń przez kilka minut. Do budyniu dodajemy śmietankę i delikatnie mieszamy.Tak otrzymamy puszysty delikatny krem. Do kieliszków wkładamy po 1 łyżce kremu,następnie po jednym biszkopciku, polewamy go 1 łyżką likieru truskawkowego. Jeśli deser podajemy dzieciom likier zastępujemy sokiem truskawkowym. Nakrywamy biszkopcik kremem. Na górze układamy truskawki (razem z szypułkami).
edytaha
Natala1210
jaNina
Co do trwałości - nie wiem, bo zaraz po podaniu deserki zostały zjedzone od razu.