polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Deser twarogowo-poziomkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser twarogowo-poziomkowy

Deser twarogowo-poziomkowy

Składniki:

Deser twarogowo-poziomkowy

 

  • 30 dag sera twarogowego
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 10 dag konfitur poziomkowych
  • 8 dag cukru waniliowego
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Deser twarogowo-poziomkowy
Oddzielić żółtka od białek. Ser zmielić trzykrotnie. Wymieszać ze śmietaną. Utrzeć żółtka z połową cukru. Nie przerywając ucierania dodawać masę serową. Następnie konfitury i resztę cukru. Z białek ubić pianę. Wymieszać z masą. Wypełnić formę. Od razu podawać.