Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser twarogowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Błyskawiczny w przygotowaniu deser twarogowo - śmietanowy.

Deser twarogowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser twarogowy

 

  • 1 szklanka mielonego twarogu
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 150 ml zimnego mleka
  • 1/2 opakowania kremu waniliowego
  • kakao rozpuszczalne - wg uznania

Sposób przygotowania:

Deser twarogowy
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder, kakao i twaróg. Bardzo dokładnie wszystko wymieszać. Masę serowo-śmietanową rozłożyć do 4 szklanek. Do zimnego mleka wsypać krem w proszku i ubić na sztywno. Krem rozłożyć do szklanek na masę twarogowo-śmietanową. Wierzch każdej porcji oprószyć kakao rozpuszczalnym.
Deser twarogowy
Zimna śmietana kremówka ubita na sztywno.
Deser twarogowy
Cukier puder kakao i twaróg dodane do ubitej śmietany.
Deser twarogowy
Masa twarogowo śmietanowa rozłożona do szklanek.
Deser twarogowy
Krem waniliowy dodany do mleka i ubity na sztywno.