Sposób przygotowania:
Deser waniliowo - brzoskwiniowyETAP 1:
Galaretkę podzielić na dwie porcje. Jedną połowę galaretki rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku, a drugą w 3/4 szklanki wrzątku i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Zimną mniejszą część galaretki zmieszać z serkiem waniliowym.
Z większej części galaretki odjąć 6 łyżek i wymieszać je z dżemem morelowym. Na dno każdego z pucharków skruszyć po 2 ciastka.
Na ciastka wyłożyć połowę serka waniliowego wymieszanego z galaretką podzieloną na dwa pucharki (czyli do każdego z pucharków po 1/4 serka, a resztę zostawiłam na kolejną warstwę) i wstawić pucharki na kilka minut do lodówki.
Na stężałą masę wyłożyć po połowie dżem morelowy wymieszany z galaretką. Na dżem wyłożyć znów po połowie serka waniliowego z galaretką. Jeśli dżem z galaretką wyszedł wam rzadki to najpierw schłodzić w lodówce żeby stężał.
Pozostałą galaretkę wylać na wierzch deserów i wstawić do lodówki do stężenia.